Od ljubavi ka ljubavi

0
75

Jedino snažni ljudi ne smatraju emociju slabošću a kada je kao takvu opišu a da pritom ne bude patetike u tome (što mnogima ne uspijeva) onda je to umjetnost.

Ljubav, kao samouništenje, isto ono koje uništava Poznanika je kap vode koja je spasila autora u Sahari života. Ljubav, koja je učinila Poznanika gubitnikom, autora je izvela na put nade. Lice i naličje. Iz Poznanikovih grešaka autor uči i obrnuto. Suočavanje sa svojim demonima i anđelima nije svakom spušteno u kolijevku. Usavršavanje i usklađivanje sebe sa sobom, stvara od autora osobu koja zrelo i smjelo progovara ovom knjigom.

Autorova potreba da se eksponira kroz lik poznanika je urađena iznenađujuće dobro kao da se radi o zrelom piscu a ne autoru kojem je ovo prvi književni pokušaj.

Ova knjiga je započeta pričom o ženi i završava o njoj. Od ljubavi do ljubavi. Svoj konačan stav bih mogla sažeti u sljedeće dvije rečenice:

Neke se knjige čitaju i pročitaju, a neke se čitaju doživotno! Ovo je jedna od njih.

Mina Imširović

(za komletnu recenziju kliknite OVDJE)

Prethodni članakNag naspram krajnje istine, nag naspram sebe samog
Naredni članakDa se upoznamo: ja i “JA”
Mina (Iskrić) Imširović, rođena je 14.10.1972 u Međeđi Gornjoj, opština Gradačac, BiH. Osnovnu školu je pohađala u Gornjoj Međeđi a Srednju trgovačku završila u Srebreniku. Prve stihove je počela pisati još u črtvrtom razredu osnovne škole, ali je pravu pjesničku zrelost stekla u dijaspori (Njemačka, Švedska, Slovenija, Njemačka). Danas živi i radi u Augsburgu, Njemačka. Pjesme su joj objavljivane u medjunarodnim zbrikama: • Valentinovo ( Medjunarodna zbirka ljubavne poezije), Zagreb 2013; • Valentinovo, Zagreb, 2014 ; • Zajednička zbirka za djecu "Zagrli zivot", Subotica 2014; • IZVAN DOMETA, Sarajevo 2013; • Biograd na moru, Hrvatska, 2013; • Zbirka pjesama „Kišom umivana“ u izdanju UG HRAST, Gunja 2012; • Zbirka pjesama "U procjepu duše" u izdanju "Bosanske medijske grupe", Tuzla 2015.g.