Buđenje

0
173

– Već si ustao!? – kaže mazno začkiljivši na jedno oko. Ono koje mi je bilo dostupno za nježan jutarnji poljubac. Drugo je još spavalo ili se otimalo javi, uronjeno u mekan “Dormeo” jastuk.
– Ustaaaaj, kaficaaaa…
Trudim se da zvučim nježno, ali decibeli se prilično nekontrolisano rasuše po sobi. Takva mi frekvencija. Čitav život imam problem zbog toga.Spustim tacnu na stočić da oslobodim ruke i prihvatim njenu koja me vragolastim pokretima prstiju poziva nazad. U krevet. Ne vrijedi se opirati. A i što bi. Zar ima nešto ljepše od jutarnjeg ljenčarenja dok ti voljeno biće prede poput umiljatog mačeta na grudima, a ti za to vrijeme srčeš kafu, otpuhuješ dimove i pokušavaš je nježno milovati svuda gdje misliš da joj prija!? Dobro, za nas muškarce ima, ali to smo prošli sinoć. Više puta (nije da se hvalim). A možda ti se i sad posreći. Ako budeš dovoljno inspirativan.
Nespretno se uvlačim pod jorgan. Božijeg čuda, što se više trudiš da budeš pažljiv, da joj ne poremetiš isuviše naglo slatko jutarnje sanjarenje, ono sve gore ispadne. Nehotice je zveknem koljenom u golu, nezaštićenu natkoljenicu. Kratko mrštenje i lagani trzaj mišića njenog lica mi govori da mi ipak oprašta tu trapavost.
– Uh, oprosti…baš sam smotan! – izgovaram izvinjenje postiđen. Ona me nakratko pogleda onim njenim okicama. Jasno se vidi odluka da joj ništa neće pokvariti užitak jutarnjeg maženja kojeg većina žena preferira više od bilo čega drugog.
Ležimo tako neko vrijeme. Njena lijepa glavica na mojim grudima, razbarušena kosa me škaklja po obrazima a toplo, golo tijelo polako mi ubrzava bilo i podiže adrenalin. Lopov ženski, osjeti to, pa pošto ne želi prekidati sopstveni užitak zna kako će me razoružati. Pričom.
– Ti i ja smo stvarno dobar par – kaže. – Samo nismo jedno za drugo!?
Eto ti sad. Pa ti kontaj šta je pod tim mislila.
– Kako to misliš?
Ne pada mi na pamet da rješavam zagonetku sabahile. Radije ću prepustiti njoj da obrazloži tu svoju mudroliju. Ja ću se zato vrijeme igrati njenim tjelesnim atributima.
– Pa vidiš volimo se, super se nadopunjujemo u svemu, slažemo se u seksu…
Pauza.
– Ja, i… – ne mogoh izdržati.
– Pa sve je to ok ali vidiš, previše si samouvjeren i svoj, želiš dominirati …
Opet pauza.
– Ja, i !!!!??? – povisim ton.
– E pa vidiš i ja sam ista takva. A to dvoje ne može skupa.